9500 Proline neliroottoriset karhottimet

Kverneland

 

 

 

Kverneland 97150C on vastikään uudistettu täysin. Hydrauliikkajärjestelmä, anturit, hydrauliikkaletkut, sylinterit, kaikki on uutta. Karhotin on täysin ISOBUS ohjattu ja koneessa on uusi GEORAKE ohjelmisto, joka ohjaa karhotinta GPS-paikannuksen perusteella. Se ottaa automaattisesti huomioon jo karhotetun alueen, eikä näin sotke edellisiä karhoja.
Ison 97150C karhottimen työleveys on 15m ja on hyvä pari esimerkiksi perhosniittomurskaimelle ajosilppurikorjuuseen. Suomessa 15m karhottimen käyttökokemukset perustuvat pienille peltolohkoille, joissa 15m karhotin on osoittautunut ketteräksi. Koneen maksimityöleveys on 15m, mutta leveyttä voidaan hydraulisesti kaventaa 9,5m saakka, mikä tekee koneesta erittäin mukautuvan jokaiselle lohkolle. Tämä saavutetaan eturoottoreiden kansanomaisesti kutsutuilla kyynärpäänivelillä, joilla eturoottorit saadaan nopeasti täysin levälleen ja suppuun. Tämä ketteryys on hyödyksi esimerkiksi pienien peltolohkojen nurkkia kolutessa. Karhonleveyttä voidaan säätää välillä 1,4 - 2,5m.

 

 

97150C karhottimessa on niveltyvä vetorunko, joka mahdollistaa 80 asteen käännökset päisteajossa. Aktiivinen hydrauliohjaus parantaa koneen ketteryyttä ja auttaa poimimaan heinät mukaan karholle vaikeillakin lohkoilla. Kuljetuksessa koneen korkeuden saa pienimmillään 3,45m.
Koneen hallintaan suositellaan ISOBUS Joystickiä, esimerkiksi Kvernelandin uutta GRIP Joystick. Joystick on kätevä, koska kaikki karhottimen toiminnot pystytään hetkessä ohjelmoimaan siihen. ISOBUS näyttö kertoo työ- ja karhonleveyden, nopeusmittauksen, hydrauliikan ja siitä löytyvät kaikki karhottimen ohjaamiseen tarvittavat toiminnot. Perustoiminnot ovat kuudella eri perussivulla, joille saadaan kaikki karhottamisessa tarvittavat toiminnot kosketuspainikkeiksi.