PB

PB -mallit ovat puolihinattavia 5-8 teräisiä auroja, jotka on suunniteltu tehokkaille traktoreille.
Kverneland

Kverneland Variomat® aurat ovat erinomainen vaihtoehto suurille kyntöaloille. PB -mallit ovat puolihinattavia 5-8 teräisiä auroja, jotka on suunniteltu tehokkaille traktoreille. PB-malli perustuu Kvernelandin vuonna 1984 esittelemään puolihinattavaan paluuauraan. Tätä kovissa olosuhteissa testattua auraa on täydennetty nyt Kvernelandin Variomat® viilunleveyden säätöjärjestelmällä.

 

Kverneland Variomat® järjestelmä

Viilun leveyttä voidaan säätää ajon aikana välillä 30-50 cm helposti traktorin ohjaamosta. Kuljettaja voi vapaasti valita olosuhteisiin parhaiten sopivan työleveyden ja kyntösyvyyden. Tämä parantaa työjälkeä sekä lisää työtehoa ja vähentää samalla polttoaineen kulutusta jopa 20%.

 

Niveltyvä vetolaite

Auran kytkentä traktoriin tapahtuu niveltyvän vetolaitteen avulla. Tämä parantaa ketteryyttä päisteissa ja suojaa traktorin voimansiirtoa ja renkaita.

 

Painonsiirto traktorin takarenkaille

Aura on suunniteltu erityisesti nelivetoisille traktoreille, Vetolaitteen suunnittelulla on estetty liian suurien voimien välittyminen traktorille, mutta toisaalta varmistettu painonsiirto auralta traktorin vetäville pyörille.

 

Traktorin suojaus käännön aikana

Traktori ja aura ovat käännön aikana oikeassa kulmassa, jolloin traktorin vetovarsiin kohdistuva rasitus on mahdollisimman pieni käännön aikana myös jyrkissä rinteissä. Järeä kääntömekanismi varmistaa tarkan ja pehmeän käännön.