T5 DCT/AC

T5 Dynamic Command ja Auto Command ovat nykyaikaisia ja helposti käsiteltäviä traktoreita, jotka tarjoavat maksimaalisen tuottavuuden ja mukavuuden. Vaihteistot ovat tekniikaltaan kehityksen kirkkainta kärkeä.
New Holland

New Holland laajentaa suosittua T5-traktorivalikoimaansa uusilla Dynamic Command ja Auto Command -malleilla. Ne ovat helposti käsiteltäviä traktoreita, jotka tarjoavat luotettavasti maksimaalisen tuottavuuden.

Kaksoiskytkintekniikkaan perustuvassa 24x24 Dynamic Command -versiossa on kahdeksan powershift-vaihdetta vedon katkeamatta. Malliston huipulla on New Hollandin portaaton Auto Command™ -vaihteisto.

4,5 litran moottori on uusinta uutta ja täyttää Stage V määräykset huoltovapaalla HI-eSCR2 -päästötekniikalla. Myös varustetaso ja mukavuus ovat korkealla tasolla.

Uudet mallit vievät T5-sarjan tunnusmerkkinä olevan monipuolisuuden edelleen eteenpäin erittäin kompakteilla ulkomitoilla. Traktori on 2480 mm:n akselivälillä ja tiukalla 55 asteen kääntymiskulmalla ketterä ja helposti liikuteltava - selkeä etu pihalla työskennellessä tai kuormaustyössä millä tahansa maatilalla.

Tasokas Horizon™ -ohjaamo

T5 DCT ja AC -traktoreissa on tilava ja erittäin hiljainen Horizon™ -ohjaamo, joka tarjoaa luokkansa parhaan käyttöympäristön, ylivoimaisen ergonomian ja uusimman SideWinder™ -käsinojan intuitiiviset ominaisuudet.

Uusi Super Visibility kattoikkuna tarjoaa yksiosaisen konepeiton ja laajojen lasipintojen kanssa saumattoman näkyvyyden koneen ympäri ylös nostettuun etukuormaimeen saakka - täydellinen kumppani kuormaustyöhön

Kaarevat suurikokoiset lasiovet heijastavat melua pois ja avautuvat riittävän laajasti. Kestävät ja laadukkaat materiaalit on yhdistetty korkealuokkaiseen viimeistelyyn.

Kun istuudut muhkealle ilmajousitetulle istuimelle, voit nauttia laajasta näkyvyydestä. Tehokas ilmastointi pitää sisäilman sopivana riippumatta olosuhteista ohjaamon ulkopuolella.

Kattoikkuna Super Visibility

Uusi Super Visibility kattoikkuna tarjoaa  saumattoman näkyvyyden koneen ympäri ylös nostettuun etukuormaimeen saakka - täydellinen kumppani kuormaustyöhön.

Yksiosainen konepeitto ja laajat lasipinnat auttavat omalta osaltaan työskentelyä ahtaissa paikoissa.

Dynamic Command

24x24 Dynamic Command vaihteisto on rakenteeltaan  kahdeksanportainen Powershift, joka  on suunniteltu toimimaan hyvällä hyötysuhteella. Kolmen alueella sisällä on 8 vedon katkeamatta vaihdettavaa Powershift-vaihdetta laajalla nopeusaluella  Käytössä on juuri ne nopeudet, joita useimmin tarvitaan pellolla tai maantiellä.

Kuljettaja löytää täsmälleen oikean nopeudentyöhön kuin työhön ilman alueiden vaihtamista, mikä parantaa tuottavuutta ja lisää ajomukavuutta. Lisäksi alueen vaihto on robotisoitu ja hoituu luotettavasti nappia painamalla.

Omat monilevykytkimet eteen ja taakse takaavat nopean reagoinnin ja lähes välittömän suunnanvaihdon. Se on ihanteellista jatkuvassa kuormauskäytössä, joka sujuu nyt nopeasti ja saumattomasti. Traktorissa on lukuisia uusia ominaisuuksia, kuten StartStop-pysäytys jarrua painamalla. Se mahdollistaa kytkimettömän kuormaajatyön kaikilla nopeuksilla, ja johtaa käyttömukavuuteen, vähempään rasitukseen ja parantuneeseen tuottavuuteen

Auto Command

Auto Command edustaa vaihteistotekniikan ehdotonta kärkeä. Ajaminen on uskomattoman helppoa, ja liikkeelle päästään yksinkertaisesti vipua liikuttamalla tai ajopoljinta painamalla.

Kokeneemmalle käyttäjälle on runsaasti lisäominaisuuksia, Kaksoiskytkintekniikan ansiosta kuljettajan ei tarvitse millään lailla puuttua vaihteiston toimintaan alueen vaihdoista puhumattakaan.

Kolmeen nopeusmuistiin voi helposti asettaa portaattomasti mitkä tahansa ajonopeudetnvälillä 20 m/h ja 40 km/h. Valittua muistipaikkaa vaihdetaan painamalla nappia monitoimivivusta, ja tallennettua nopeutta muutetaan yksinkertaisesti rullaa pyörittämällä. Valittu muisti ja nopeus näkyvät monitorissa.

Auto Command™ -vaihteistossa on valittavana kolme nopeuden vaihdon herkkyyttä. Pehmeä’ on oikea valinta, kun halutaan mukavuutta esimerkiksi maantiellä tai liukkaalla kelillä. Normaaliasetus sopii tavalliseen peltoajoon. Nopea on kätevä vaikkapa lumitöissä kuormaimen kanssa.

Aktiivisen pysäytystoiminnon avulla traktorin pysähtyessä risteykseen tai mäkeen, vaihteisto estää liikkumisen myös raskailla kuormilla. Uudelleen liikkeelle päästään yksinkertaisesti vipua liikuttamalla tai ajopoljinta painamalla.

Dynamic Start/Stop

Pysäytys jarrupoljinta painamalla on korvaamaton ominaisuus mm. etukuormaintyössä, jossa pysähdytään usein. Jarrupoljinta painettaessa traktori hidastaa ja pysähtyy ilman kytkimen tai vaihdevivun käyttöä. Kun kuljettaja vapauttaa jarrupolkimen, niin traktori lähtee taas liikkeelle.

Vaihteiston automatiikka

Automatiikka huolehtii vaihtamisesta, ja kuljettaja voi valita työtehtävän perusteella paljonko moottorin kierrokset saavat laskea ennen vaihtamista. B-alueella napin painalluksella vaihtaminen tapahtuu 8 vaihteen välillä. Kaksi painallusta, niin vaihteita on  B/C-alueella käytössä 16 kpl.

Uudet Stage V -moottorit

T5 Dynamic Command -traktorissa on FPT Industrialin kehittämä nelisylinterinen 4,5 litran moottori, joka saavuttaa T5.140-mallissa maksimitehoa 140 hv ja suurimman väännön 630 Nm . Tehokäyrä on optimoitu minimoimaan polttoaineenkulutus lisäämällä traktorin hyvää hyötysuhdetta tien päällä. Moottori täyttää Stage V -päästöstandardit FPT Industrialin kehittämällä HI-eSCR2-jälkikäsittelyllä. Lisäetuna se minimoi käyttökustannukset kompaktin ja huoltovapaan rakenteen ansiosta ilman pakokaasujen takaisinkierrätystä

Suorituskyky: lisääntynyt teho ja vääntö, parempi vaste kaasuun ja suuri lisäteho merkitsevät parempaa suorituskykyä.
Taloudellisuus: yhteenlaskettu polttoaineen ja AdBluen kulutus on joko sama tai alemmalla tasolla kuin Tier 4A -moottoreissa.
Yksinkertaisuus: yksinkertaisempi rakenne itse moottorissa ilman pakokaasujen takaisinkierrätystä tarkoittaa enemmän tehoa sekä vähemmän lämmöntuottoa, mikä lisää luotettavuutta.

Uusimman HI-eSCR -teknologian ansiosta moottorit hengittävät vain puhdasta raikasta ilmaa, eikä pakokaasujen takaisinkierrätystä tarvita. Moottori vastaa paremmin kaasuun ja reagoi nopeasti kuormituksen muutoksiin. Voiman tuntu on helposti aistittavissa, kun tullaan ylämäkeen tai maalaji muuttuu kovemmaksi.  Traktorissa on runsaasti teho- ja vääntöreservejä varalla, kun niitä eniten tarvitaan, eli raskaassa käytännön työssä.

Nimellisteho: Teho nimelliskierroksilla ilman lisätehoa
Maksimiteho: Suurin teho ilman lisätehoa - saavutetaan nimellistehoa alemmilla kierroksilla

Tehokas Hydrauliikka

Hydrauliikan tehokkuus olennainen osa nykyaikaisen traktorin suorituskykyä,  T5 Dynamic Command -traktoreiden hydrauliikassa on 80 l/min tuottava hammaspumppu.  Lisävarusteena on mahdollista tilata suljettu kuormantunteva mäntäpumppu, joka tuottaa nostolaitteelle ja ulkopuoliseen käyttöön virtausta 110 l/min. Mäntäpumppu säätää virtausta kulloisenkin tarpeen mukaan, joten polttoainetta säästyy silloin kun hydrauliikkaa ei tarvita.

Dynamic Command -traktoreissa on vakiovarusteena neljä mekaanista ulkopuolisen hydrauliikan pikaliitinparia. Ominaisuuksiin kuuluvat virtauksen säätö, kellunta ja painepalautus. Saatavilla on myös  yhdistelmä, jossa on kaksi Joystickistä hallittavaa sähköistä venttiiliä ja kaksi mekaanista venttiiliä. Lisäksi tehtaalta on tilattavissa kaksi Joystickillä hallittavaa keskiventtiiliä esimerkiksi etukuormaimen hallintaa varten.

Auto Command -malleissa 110 l/min tuottava CCLS mäntäpumppu on vakiovarusteena. Jos varusteeksi valitsee kaksi sähköventtiiliä, niin niiden säätäminen hoituu kätevästi  värimonitorista kuvakkeita koskettamalla.

Tehoa työkoneille

Voimanotossa on vakiovarusteena nopeudet 540, 540E ja 1000 r/min. Lisävarusteena on vaihtoehtoisesti mahdollista valita nopeudet 540E/1000/1000E. Taloudellinen 540E pienentää polttoaineen kulutusta, koska se toimii matalilla moottorin kierroksilla 1546 r/min. Voimanotto kytketään sähköisesti, ja Soft Start takaa kytkeytymisen pehmeästi ja estää työkoneilta voimanotolle tulevia kuormituspiikkejä.

T5-malllisto on suunniteltu alun perin etunostolaitteen käyttöä ajatellen. Sekä etunostolaite että etuvoimanotto ovat traktorin rakenteeseen täysin integroituja. Niitä hallitaan mukavasti ohjaamosta, mutta myös etunostolaitteessa itsessään on noston ja laskun sähkoinen hallinta koneiden kytkennän helpottamiseksi.


t5-ac-tekniset-tiedot-2021