Farmall C

Farmall C-mallisto koostuu Farmall 90 C, 100 C , 110 C ja 120 C -malleista. Moottoreina on välijäähdytetyt 4-sylinteriset 3.6 litraiset Common Rail turbomoottorit, joten tehoa ja vääntöä on tarjolla reilusti nykyaikaisen maatalouden monipuolisiin tehtäviin.
Case IH
Lyömätöntä perustekniikkaa kokonaisedullisessa paketissa.

Farmall A-mallisto koostuu Farmall 85A, 95A, 105A ja 115 A -malleista. Moottoreina on välijäähdytetyt 4-sylinteriset 3.4 litraiset Common Rail turbomoottorit, joten tehoa ja vääntöä on tarjolla reilusti nykyaikaisen maatalouden monipuolisiin tehtäviin.

Farmall A:n suunnittelun perusteena on ollut pelkistetty, oleelliseen keskittynyt toiminnallisuus - ei niinkään pitkälle viety huipputekniikka isompien Case IH -traktoreiden tapaan. Farmall A -mallien keskeiset hallintalaitteet ja toiminnot on toteutettu käyttäjälle selkeällä tavalla. Yksinkertaista ja käytännöllistä.

OHJAAMO

Ohjaamo

Ohuet pilarit, suuret peilit, kattoikkuna, laaja tuulilasi ja huolellisesti muotoillut ovien ja ikkunoiden lasit takaavat, että Farmall C -traktorista on tämän kokoluokan paras näkyvyys etukuormaajalle sekä työkoneille. Kuljettajan ei tarvitse kurotella nähdäkseen, mitä tapahtuu, sillä sivupilarin suojaan viety pakoputki viimeistelee esteettömät näkymät.

ERINOMAISTA ERGONOMIAA
Loogiset hallintalaitteet ovat selkeitä ja ergonomisesti oikein sijoitettuja. Vivut ja kytkimet sopivat käteen, ja toiminnot sujuvat vaistonvaraisia oltuasi hetken ratin takana. Neliveto ja tasauspyörästön lukko kytketään sähköisesti. Voimanoton kytkentä sujuu kevyesti servo-ohjauksella, ja sähköinen käsikaasu on kevyt käyttää. Kaikki merkittävimmät toiminnot ovat kätevästi oikean käden ulottuvilla. Vakiovarusteisiin kuuluva ilmajousitettu istuin tekee työskentelystä jouhevaa töyssyisemmässäkin maastossa.

MAINIO KUORMAINTRAKTORI
Vakiovarusteena on avautuva ja läpinäkyvä kattoikkuna, joka tekee Farmall C -traktorista huippuvalinnan etukuormaintyöskentelyyn. Pakoputki on kokonaan A-pilarin takana eikä haittaa näkyvyyttä. Työvalopaketti muuttaa yön päiväksi työskennellessäsi pimeässä.

Farmall C -mallien soveltuvuutta etukuormaajakoneeksi, esimerkiksi monipuolisiin kiinteistön hoitotehtäviin, on parannettu varustamalla etuakseli kahdella ohjaussylinterillä. Tämän muutoksen myös ammattikuljettajat ottavat ilolla vastaan. Kääntösäde on 4,3 m, joten traktori kääntyy ympäri pienessäkin tilassa.

Farmall 90C - 120C-mallit ovat varustettu monipuolisella kolmenopeuksisella voimanotolla. Käytettävissä on 540 r/min, 540E r/min säästönopeus sekä 1000 r/min, joten vähemmän voimaa vaativia työkoneita voidaan pyörittää polttoainetta säästäen alhaisemmilla moottorin kierroksilla.

Moottori

Farmall C -traktoreiden sydän on 3,6 litrainen 4-sylinterinen turboahdettu ja välijäähdytetty moottori, joka kehittää maksimimäärän tehoa minimaalisella polttoaineen kulutuksella. Suuri vääntömomentin nousu merkitsee traktorin ripeää kiihtymistä maantiellä ja vahvaa vetotehoa pellolla. Moottorin laaja vakiotehon kierrosnopeusalue takaa parhaan suorituskyvyn voimanottotöissä. Sähköistä käsikaasua on mukava käyttää sormenpäillä, ja kierrosten hallinta lannoituksessa ja levityksessä on tarkkaa, koska voimanoton nopeus näkyy mittaristossa.

ENEMMÄN TEHOA JA ALHAISEMMAT KUSTANNUKSET
Uuden sukupolven moottorit on suunniteltu tuottamaan tehoa tavalla, jota voit odottaa vain Case IH -traktoreilta, mutta samalla käyttökustannukset pysyvät alhaisina. Farmall 100 C -mallissa maksimivääntö 1300 r/min kierroksilla on peräti 450 Nm, ja moottori tuottaa suurimman tehon jo 1800 r/min kierroksilla, mikä varmistaa erinomaisen polttoainetalouden.

TEHO EI KERRO KAIKKEA
Traktorin erittäin laaja vakiotehon alue tarkoittaa käytännössä vähemmän vaihtamistarvetta ja enemmän taloudellisuutta. Moottori vääntää mahtavasti jo alhaisilla kierroksilla, ja se antaa aggressiivista vetotehoa heti liikkeelle lähdöstä alkaen. Jyrkkä tehokäyrä lisää suorituskykyä, jota tarvitaan voimanoton ja hydrauliikan mukavassa ja tehokkaassa käytössä.

HELPPO HUOLTAA
Moottoriöljyn tarkastus voidaan tehdä helposti konepeittoa avaamatta, ja jäähdytysjärjestelmän päivittäinen puhdistus onnistuu kätevästi. Lisävarusteena saatavilla oleva ilmansuodattimen pölyejektori pidentää ilmansuodattimien puhdistusväliä pölyisissä olosuhteissa työskenneltäessä.

Vaihteisto

Suunnanvaihto löytyy ratin takana olevan vivun lisäksi kätevästi oikean käden ulottuville sijoitetusta multicontroller ohjaimesta.  Multicontroller kahvasta löytyy myös nostolaitteen korkeudensäätö sekä pikavaihteen napit.

Farmall C tarjoaa laajan nopeusalueen 1,5-40km/h. Tämän myötä Farmall C suoriutuu varsin monipuolisesti erilaisista maatilan askareista. On kyse sitten raskaasta kyntötyöstä, nopeutta vaativasta siirtoajosta tai tarkkuutta vaativasta etukuormaustyöstä, on Farmall C loistava valinta.

Farmall C on varustettu helppokäyttöisellä ja edistyksellisellä ActiveDrive 2 -vaihteistolla. Vaihteistossa on kolmella eri alueella neljä vaihdetta, jonka lisäksi joka vaihteella on kaksi pikavaihdetta. Vedonvapautin mahdollistaa alueiden sisällä vaihteiden vaihdon ilman kytkintä. On siis mahdollista vaihtaa 8 vaihdetta kerrallaan ilman kytkintä. Kolmen eri alueen vaihto alueelta toiselle tapahtuu kytkimellä. Vaihteiston keskeisimmät toiminnot löytyvät kätevästi samasta vivusta suunnanvaihtajan ja nostolaitteen nostovarsien nosto-lasku-toiminnon kanssa. Ryömintävaihteisto on myös saatavilla lisävarusteena. ActiveDrive 2 -vaihteisto yhdessä ilman kytkintä toimivalla hydraulisella suunnanvaihtajalla parantavat Farmall C:n kuormainominaisuuksia entisestään.

Hydrauliikka

Vahva hydrauliikan suorituskyky on ominaisuus, mikä toistuu koko Case IH mallistossa. Ulkopuolisen hydrauliikan tuotto yltää 64 litraan minuutissa ja vakiovarustukseen kuuluu kolme kappaletta kaksitoimisia takahydrauliikan venttiileitä sekä jakajalla toteutettu neljäs venttiili

TEHOKAS HYDRAULIIKKA
Farmall C -traktoreissa on 64 l/min pumppu nostolaitteelle ja hydrauliikan venttiileille sekä erillinen 37 l/min ohjauspumppu. Se varmistaa hydrauliikan täyden tuoton työlaitteille, mikä takaa lyhyet reaktioajat niin nostolaite- ja etukuormaintöissä kuin perävaunun kippaamisessakin.

REILUSTI NOSTOVOIMAA
Vankkatekoinen nostolaite pystyy helposti nostamaan työkoneet aina 4270 kg painoon asti. Sähköhydraulisella hallinnalla varustetun nostolaitteen hallinta on loogista ja yksinkertaista, ja kattavat säädöt mahdollistavat työkoneiden tehokkaan käytön.

Farmall C:hen on tehdasasenteisen etukuormaajan lisäksi myös mahdollista saada tehdasasennettu etunostolaite sekä etuvoimanotto.  Etunostolaitteen nostokyky on aina 1670 kg asti.

KÄTEVÄ NOSTOLAITTEEN PIKAHALLINTA
Varustukseen kuuluu myös uusi nostolaitteen uskomattoman kätevä pikahallinta. Sen avulla työkone voidaan päisteessä nostaa ja laskea nopeasti ja helposti ennalta säädetylle korkeudelle.

Voimanotto ja akseli

Vakiona Farmall C:ssa on 540/540E/1000 voimanulosoton nopeudet. VOA-nopeuden valinta käy kätevästi kuljettajan oikealle puolelle sijoitetusta vivusta. 540E saavutetaan moottorin kierroksien ollessa vain noin 1500 r/min. Alhainen moottorin kierrosluku vähentää polttoaineen kulutusta ja pienentää ohjaamon melutasoa. Farmall C tulee vakiona ajovoimanotolla varustettuna.

Farmall C:ssa on kokoluokkaansa nähden vahva etuakseli. Tasauspyörästön lukko toimii sähköhydraulisesti. Tämä parantaa traktorin kääntyvyyttä huomattavasti. Farmall C onkin varsin ketterä traktori, tarjoten noin 4,3m kääntösäteen.


Case IH Farmall C tekniset tiedot 2021