Luxxum

Vahvasti varusteltu, ketterä taideteos. Sopii erityisesti etukuormaus- ja kiinteistötyöhön sekä tilan yleistraktoriksi.
Case IH

Luxxum- mallisto on vahvasti varusteltu, kaikkiin tarkoituksiin soveltuva pienemmän kokoluokan taideteos. Loistava valinta keskikoisille kotieläin- ja erikoisviljelyä harjoittaville tiloille sekä kiinteistön hoitoa tekeville yrityksille.

Luxxum mallisto edustaa teholtaan, taloudellisuudeltaan, lisävarustevalikoimaltaan ja vaihteiston monipuolisuudellaan kokoluokkansa ehdotonta kärkeä.

OHJAAMO

Traktorin tavallisimmat toiminnot, kuten vaihteiston ja hydrauliikan hallinta, on keskitetty yhteen paikkaan oikean käden ulottuville. Oikeassa käsinojassa on useita lisäominaisuuksia, kuten hydrauliikan Joystick, kaksiosainen käsikaasu, moottorin minimi- ja maksimikierrosten valinta sekä nostolaitteen hienosäädöt.

Toistuvat hallintatoimet on tehty mahdollisimman helpoiksi. Traktorin ja työkoneiden hallintalaitteet on ryhmitelty loogisesti konsoliin heti käsinojan viereen mukavasti käden ulottuville. B-pilarista löytyvät ilmastointilaitteen säätimet, lasinpyyhkimen katkaisijat, työvalojen hallintapaneeli sekä radio/CD-soitin.

Tuulilasin yläreuna on muotoiltu kaarevaksi, ja erillinen kattoikkuna takaa mainiot näkymät myös etukuormaimelle aisasto ylös nostettuna. Tehokas lämmityslaite ja ilmastointi pitävät sisäilman sopivan raikkaana ulkolämpötilasta riippumatta. Luxxumin looginen hallintalaitteiden sijoittelu kuljettajan oikealle puolelle varmistaa hallinnan sujuvuuden joka tilanteessa.

MOOTTORI

Luxxum-moottorit tulevat luotettavalta sisaryritykseltä FPT:ltä joka on alallaan korkealle arvostettu. FPT on maailman toiseksi suurin moottorin valmistaja, minkä vuoksi se pystyy tuomaan erittäin hyviksi havaittuja teknisiä ratkaisuja traktorien moottoreihin.

Luxxum-traktoreissa on 99-117 hv:n Stage IV -vaatimukset täyttävä 3,4-litran nelisylinterinen moottori, jossa on neljä venttiiliä sylinteriä kohden ja Common Rail -ruiskutus. Välijäähdytin ja tehokkaampi turboahdin tuottavat tehoa minimaalisella polttoaineen kulutuksella. Suuri vääntömomentin nousu muuntuu maantiellä ripeäksi kiihtyvyydeksi ja pellolla vetovoimaksi. Kun näihin lisätään vielä vakiotehon laaja kierrosalue, tuloksena on moottori, joka ei jätä pulaan, mitä tahansa siltä pyydätkään.

Luxxum-traktoreissa ei tarvita hiukkassuodatinta, ja pakokaasujen kierrätystä on voitu vähentää. Traktorissa on hyödynnetty uusinta kompaktia (HI-eSCR) -järjestelmää sekä parannettua turboahdinta, joten käytössäsi on nykyajan tehokkain ja taloudellisin mahdollinen moottori

VAIHTEISTO

Ainutlaatuinen 32/32-nopeuksinen vaihteisto on vakiovarusteena kaikissa Luxxum-malleissa. Nyt voit hyödyntää automatiikka, jota olet tottunut yleensä näkemään vain paljon suuremmissa traktoreissa.

4-portaisessa Powershift-vaihteistossa nopeudet valitaan vedon katkeamatta ilman kytkintä. Robotiikan ansiosta myöskään alueiden vaihtamisessa ei tarvita kytkintä.

Pehmeästi toimivaa suunnanvaihtajaa on täydennetty ohjelmoitavalla herkkyyden säädöllä. Automaattinen vaihtaminen maantieajossa on helppo valita käyttöön painamalla nappia Multicontroller-käsinojassa, ja traktori huolehtii lopusta. Painat vain kaasua, ja traktori vaihtaa itse sekä vaihdetta että aluetta paikaltaan lähdöstä suurimpaan nopeuteen asti.

Suurin ajonopeus saavutetaan jo kierrosluvulla 1730 r/min, mikä johtaa erinomaiseen polttoainetalouteen. Hienosäätöä varten voit valita vaihtamiskohdan kaksiosaisen käsikaasun avulla. Automatiikkaa voi turvallisuuden takaamiseksi manuaalisesti estää vaihtamasta alamäessä, kun samalla painetaan ylös vaihtamisen nappia.

HYDRAULIIKKA

Luxxum-traktoreissa on vakiovarusteena suljettu kuormantunteva hydrauliikka, jonka tuotto on vähintään 80 litraa/min. Vakioversion varustukseen kuuluu kolme mekaanisesti hallittavaa monipuolisesti säädettävää ulkopuolista venttiiliä.

Ne jotka vaativat hydrauliikalta vielä enemmän, voivat valita Deluxe-version, jossa hydraulipumpun tuotto on 100 litraa/min ja varustuksena neljä hydrauliikan venttiiliä. Niistä kahta ohjataan sähköisesti joko Multicontroller-ohjaimesta tai Joystickin avulla.

Nostolaitteisiin kytkettyjä työkoneiden käsittely on sujuvaa 5560 kg:n nostovoiman ansiosta. Sähköisen nostolaitteen hallinta on helppoa ja vaivatonta, sillä noston ja laskun sähkönapit ovat parhaalla paikalla Multicontroller-ohjaimessa.

Työkoneiden hallinta sujuu kuin itsestään. Harvemmin tarvittavat hydrauliikan ja nostolaitteen hienosäädöt on keskitetty oikeanpuoleiseen sivupaneeliin, ja lisäksi molemmissa takalokasuojissa on hallintapainikkeet nostolaitteelle ja voimanotolle.

Etukuormaimen käyttö vaatii traktorilta paljon – tehoa, järeyttä, ketteryyttä, hydrauliikan suorituskykyä. Nämä kaikki ovat olennainen osa Luxxumin rakennetta. Lukuisat ominaisuudet, kuten järeä etuakseli ja kuormantunteva hydrauliikka 80 tai 100 litraa/min ovat osoituksia siitä, että tämä traktori on tehty raskaan sarjan etukuormainkoneeksi. Huippuna hallinnan mukavuudessa on sähköisten hydrauliikan venttiilien Joystick, johon on integroitu myös vaihteiden vaihtonapit sekä vedonvapautin

VOIMANOTTO

Luxxumin voimanotossa on mahdollisuuksia enemmän kuin missään muussa traktorissa. Se suoriutuu tehokkaasti raskaista voimaa ja kierroksia vaativista tehtävistä, kuten maanmuokkauksesta ja lannanlevityksestä. Vähemmän voimaa vaativat työt, kuten lannoitteen levitys, voidaan tehdä alemmilla kierroksilla polttoainetta säästäen.

Kaikissa Luxxum-malleissa on vakiovarusteena neljä voimanoton nopeutta, 540/540E ja 1000/1000E r/min. Säästönopeuksien 540E/1000E ansiosta vähän tehoa tarvitsevien työkoneiden käyttö onnistuu pienillä moottorin kierroksilla polttoainetta säästäen ja mukavasti matalammalla äänen tasolla. 540E/1000E-nopeuksilla voimanoton 540 tai 1000 r/min nimellisnopeus saavutetaan moottorin kierroksilla 1500 r/min, jolloin moottori toimii maksiväännön alueella ja pienimmällä polttoaineen ominaiskulutuksella.

Voimanoton automatiikan avulla voimanotto kytkeytyy päälle ja pois nostolaitteen asennon mukaan. Erikoisviljelyä ja vetäviä perävaunuja varten on mahdollista tilata tehtaalta ajovoimanotto. Voimanoton monipuolisuuden viimeistelee tehtaalta tilattava rakenteeseen integroitu etuvoimanotto, jonka hallinta on mukavasti oikeassa sivupaneelissa.